ua en ru

Україна та Ізраїль прискорять переговори про створення ЗВТ

Україна та Ізраїль прискорять переговори про створення ЗВТ Фото: Беньямін Нетаньяху і Володимир Гройсман

Країни планують розвивати комерцію, торгівлю і туризм

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом про бажання Ізраїлю прискорити переговори щодо створення Зони вільної торгівлі. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми хочемо прискорити переговори щодо створення Угоди про зону вільної торгівлі, розвивати комерцію, торгівлю, туризм, економічні обміни між нашими країнами", - заявив Нетаньяху.

У свою чергу, Володимир Гройсман відзначив зростання торгівлі між країнами і значний прогрес у переговорному процесі щодо проекту Угоди про зону вільної торгівлі, якого вдалося досягти переговорним групам обох держав. Він також висловив надію на завершення переговорів до кінця 2017 року.

Український прем'єр закликав ізраїльську сторону додатково розглянути можливість лібералізації доступу на ізраїльський ринок продукції сільського господарства, насамперед зернових, молочних, риби, м'яса, меду, олії, овочів та промислової продукції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман обговорив питання взаємодії в міжнародних організаціях з президентом Ізраїлю Реувеном Рівліном.