ua en ru

Україна та Ізраїль практично завершили обговорення основних положень угоди про ЗВТ

Україна та Ізраїль практично завершили обговорення основних положень угоди про ЗВТ Фото: Україна і Ізраїль (president.gov.ua1)

У Києві відбувся шостий раунд переговорів про ЗВТ з Ізраїлем

Україна та Ізраїль практично завершили обговорення основних положень угоди про вільну торгівлю між країнами. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку за результатами шостого раунду переговорів.

"Наша позиція сформована з урахуванням результатів консультацій з промисловими та бізнес-асоціаціями. Важливо, щоб угоди про вільну торгівлю створювали нові можливості для українських експортерів. Тому, необхідно забезпечити безмитний доступ як можна більшої кількості сільськогосподарських і промислових товарів на ринок Ізраїлю", - заявила заступник міністра - торговий представник України Наталія Микольська.

Згідно з інформацією прес-служби, під час раунду сторони відзначили суттєвий прогрес щодо узгодження тексту проекту угоди, зокрема пропрацювали і практично завершили обговорення основних положень: інституційні, загальні та заключні положення, митні процедури, правила походження, врегулювання спорів тощо

Наголошується, що сьомий раунд переговорів щодо укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Державою Ізраїль проходитиме в Ізраїлі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угода про зону вільної торгівлі України з Туреччиною буде підписана до кінця поточного року.