ua en ru

Україна та Ізраїль обговорять лібералізацію митних тарифів для підписання угоди про ЗВТ

Україна та Ізраїль обговорять лібералізацію митних тарифів для підписання угоди про ЗВТ Фото: Україна і Ізраїль обговорять лібералізацію митних тарифів

На даний момент погоджено більше половини питань щодо доступу на ринки товарів

В Тель-Авіві 8-9 березня 2017 року відбувся V раунд переговорів щодо укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем на якому було вирішено, що предметом наступного раунду переговорів стане лібералізація митних тарифів. Про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Повідомляється, що на даний момент погоджено більше половини питань щодо доступу на ринки товарів. Також затверджені окремі розділи Угоди, зокрема про правила визначення походження товарів.

"В наступному раунді переговорів з Ізраїлем особливо детально плануємо зупинитись на питаннях щодо досягнення прийнятного рівня лібералізації митних тарифів для визначеного кола чутливих товарів. А в міжсесійний період будемо обговорювати цю тему з українськими виробниками", - повідомила заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торговельний представник України Наталія Микольська, яка очолює переговорну групу з української сторони.

Повідомляється, що наступний раунд переговорів відбудеться в Києві у цьому році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може підписати Угоду про зону вільної торгівлі з Ізраїлем вже у 2017 році.