ua en ru

Україна та Ізраїль будуть нарощувати співпрацю в аграрній сфері

Україна та Ізраїль будуть нарощувати співпрацю в аграрній сфері Фото: Україна і Ізраїль наростять співробітництво в агросфері

Україна буде впроваджувати ізраїльські технології в агросфері

Україна має намір розвивати співпрацю з Ізраїлем в аграрній сфері, а також залучати ізраїльські технології в розвиток власного агровиробництва. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі співголовою українсько-ізраїльської міжурядової комісії з питань торговельного та економічного співробітництва Зеєвом Елькіним, передає "Урядовий портал".

Відзначається, що дана зустріч відбулася в рамках офіційного візиту глави українського уряду до Ізраїлю.

Гройсман закликав Ізраїль розглянути можливості лібералізації доступу української агропродукції на ізраїльській ринок, а також відновлення експорту українських столових яєць в країну.

Окремо глава КМУ відзначив готовність Києва всебічно сприяти забезпеченню продовольчої безпеки Ізраїлю на довгостроковій основі та створювати умови для залучення ізраїльських інвестицій в сільське господарство України.

"Ми зацікавлені в ізраїльських технологіях виробництва в сільському господарстві по багатьом напрямкам. Нашим пріоритетом є відхід від сировинного типу економіки, і ми готові всіляко сприяти бізнесу", - сказав Гройсман.

Він додав, що Ізраїль є одним з основних торговельних партнерів України в регіоні і позитивно оцінив обсяги товарообігу країн.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом про бажання Ізраїлю прискорити переговори по створенню Зони вільної торгівлі.