ua en ru

Україна використовує досвід Хорватії в частині реінтеграції окупованих територій, - МінАТО

Україна використовує досвід Хорватії в частині реінтеграції окупованих територій, - МінАТО Фото: Вадим Черниш (Соколовська Інна/УНІАН)

Черниш заявив, що люди повинні не боятися повернутися на Донбас

Україна використовує досвід Хорватії в частині реінтеграції окупованих територій. Про це розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш під час брифінгу у понеділок, 28 серпня, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, Черниш повідомив, що Україна використовує хорватський досвід в частині реінтеграції окупованих територій.

"Люди повинні хотіти повернутися і не боятися повернутися, якщо вони нічого не робили...Давайте говорити про те, хто винен, а не "всі винні" і тоді по-іншому буде сприйматися закон про амністію і закон про прощення", - пояснив міністр.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна вважає унікальним досвід Хорватії з реінтеграції окупованих територій і вивчає його.

Зазначимо, заступник голови Міністерства з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука сподівається, що законопроект про реінтеграцію Донбасу надійде до Верховної Ради України у вересні.