ua en ru

Україна ініціює запуск транспортного коридору "Балтійське море - Чорне море"

Україна пропонує країнам-учасницям міжурядової програми ТРАСЕКА розвивати новий транспортний коридор "Балтійське море - Чорне море". Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства інфраструктури України.

"Мінінфраструктури пропонує знайти нові логістичні схеми транспортування вантажів у сполученні "Балтійське море - Чорне море". Новий коридор потрібно розвивати у зв'язку з анексією Криму і необхідністю формування нових економічних умов співпраці з країнами ЄС. Дане питання було піднято українською делегацією рамках засідання міжурядової комісії ТРАСЕКА в Стамбулі ", - йдеться в повідомленні.

За словами заступника міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Оксани Рейтер, робота українських міністерств спрямована на розвиток транспортних комунікацій між Україною і Туреччиною, збільшення вантажообігу для завантаження нинішньої транспортної інфраструктури та більш повного використання транзитного потенціалу обох країн.

Крім того, в рамках зустрічі з турецькою стороною були обговорені питання формування правової бази, що регламентує залізнично-поромні перевезення між Україною і Туреччиною та спрощення формальних процедур при перевезенні вантажів.

Нагадаємо, Мінінфраструктури прогнозує завершити будівництво Бескидського тунелю в першому кварталі 2015 р.