ua en ru

Україна ініціює продовження обмеження права голосу делегації РФ у ПАРЄ, - Сироїд

Україна ініціюватиме продовження обмеження повноважень російської парламентської делегації в Парламентської асамблеї Ради Європи. Про це заявила заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд під час зустрічі з грузинською парламентською делегацією на чолі з головою комітету парламенту Грузії у закордонних справах Тедо Джапарідзе, повідомляє прес-служба Ради.

"Україна ініціюватиме продовження обмеження повноважень російської парламентської делегації в ПАРЄ на найближчій сесії асамблеї, що відбудеться у період 26-30 січня цього року", - заявила Сироїд.

Як повідомляється, вона звернулася до грузинських колег із проханням підтримати цю ініціативу.

У свою чергу Тедо Джапарідзе заявив, що Грузія підтримає відповідні пропозиції української делегації на зимовій сесії ПАРЄ.
Сторони також підтвердили спільність позиції щодо неприпустимості порушень державного суверенітету та територіальної цілісності України і Грузії.

Також під час зустрічі Сироїд висловила сподівання на поглиблення українсько-грузинського політичного діалогу, зокрема, в рамках роботи міжпарламентських альянсів. На її думку, це може стати дієвим механізмом на шляху євроінтеграції обох країн.

Нагадаємо, захист української льотчиця Надії Савченко пропонує звільнити її в обмін на повернення голосу російської делегації в ПАРЄ.

Зазначимо, що у квітні 2014 р. ПАРЄ позбавила РФ права голосу в асамблеї до кінця 2014 р.