ua en ru

Україна має значний потенціал у сфері альтернативної енергетики, - Янукович

Гарантування енергобезпеки є основним фактором побудови нової енергетичної архітектури України. Про це заявив Президент України Віктор Янукович у своєму виступі на сесії Всесвітнього економічного форуму "Нова енергетична архітектура: можливе та ефективне перетворення", передає прес-служба Президента.

Глава держави висловив переконання, що інтеграція України в енергетичний простір Європи має сприяти зміцненню енергобезпеки регіону. Янукович також підкреслив, що Україна й надалі залишатиметься надійним партнером у сфері транзиту вуглеводнів.
За словами Президента, Україна, крім того, зацікавлена у розвитку конструктивної та взаємовигідної співпраці з усіма партнерами щодо формування нових енергетичних транспортних коридорів. Глава держави звернув окрему увагу на значний невикористаний потенціал України у сфері альтернативної енергетики.

Президент висловив упевненість, що спільними зусиллями вдасться здійснити ефективне перетворення існуючої архітектури енергетики в Європі на нову та дієву модель.

Нагадаємо, Янукович в одному зі своїх виступів на форумі заявив, що підвищення енергоефективності та диверсифікація джерел енергопостачання важливі для економіки України.