ua en ru

Україна не має підстав для екстрадиції або видворення Саакашвілі, - адвокат

Україна не має підстав для екстрадиції або видворення Саакашвілі, - адвокат Фото: законних підстав для екстрадиції Саакашвілі немає (РБК-Україна)

Рішення суду у Тбілісі не є підставою для екстрадиції

У екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі на сьогоднішній день "достатньо правових статусів, які забороняють Україні екстрадувати або видворяти його". Про це сьогодні на брифінгу адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Михайла є достатньо правових підстав, правових статусів, які не дають українській владі у правовому полі можливості видворити Михайла Саакашвілі і екстрадувати. Навіть не дивлячись на рішення суду в Тбілісі", - сказав він.

Адвокат також додав, що його підзахисний за кілька останніх років постійно проживає в Україні, а також є зараз особою, що виступає однією з сторін судового розгляду, що згідно з кримінально - процесуальним законодавством, не дає Україні можливостей екстрадувати його.

Крім того, пояснив Чорнолуцький, Саакашвілі є підозрюваним у кримінальній справі за законами України, триває досудове розслідування, де він є процесуальною стороною.

Нагадаємо, у Грузії екс-президента країни Михайла Саакашвілі засудили до трьох років позбавлення волі. Політику пред'явлено звинувачення за статтею "зловживання службовими повноваженнями".