ua en ru

Україна і Японія мають намір спільно створювати наносупутники

Національне космічне агентство України (НКАУ) і Токійський університет підпишуть угоду про сумісне створення наносупутників на міжнародному авіакосмічному салоні "Авіасвіт-ХХІ", який пройде з 30 вересня по 4 жовтня під Києвом. Про це повідомив сьогодні радник генерального директора НКАУ Едуард Кузнецов під час круглого столу в рамках підготовки до виставки, передає кореспондент РБК-Україна.

На думку експерта, співпраця з Японією дозволить прискорити відповідні роботи в Україні. "Завдяки цій угоді ми просуватимемося значно швидше, і Україна через два роки зможе створювати наносупутники і освоїти відповідні технології", - сказав представник космічного відомства.

Як повідомлялося, 2 липня Україну відвідали представники Токійського університету, університету Шиншю і компанії NPO InterСos. Японська делегація ознайомила НКАУ з розробками Токійського університету у сфері наносупутників. Сторони вирішили надати проекту створення наносупутника дистанційного зондування Землі статус офіційного, підписавши відповідну угоду на авіасалоні "Авіасвіт".