ua en ru

Україна і Словаччина для надійності реверсу створять робочу групу щодо системи інтерконекторів, - Порошенко

Україна отримала гарантії того, що словацькою стороною буде забезпечено постачання реверсного газу. Про це Президент України Петро Порошенко повідомив під час спільної прес-конференції зі словацьким колегою Андреєм Кіскою у Братиславі, передає прес-служба українського лідера.

"Ми отримали чіткі гарантії, що питання реверсу і забезпечення України європейським газом будуть чітко виконуватися словацькими партнерами", - сказав Порошенко, зазначивши, що така домовленість була досягнута сьогодні в ході переговорів.

Порошенко подякував Кісці за забезпечення цих поставок. "Ми дякуємо Словаччині за те, що у важкі часи вона забезпечила реверсні поставки газу", - сказав він.

Президент України повідомив, що для забезпечення надійності реверсних поставок сторони домовилися про створення робочої групи, яка відпрацює систему інтерконекторів.

За словами Порошенка, йдеться про розширення співпраці і створення хаба із залученням Словаччини, Польщі та Угорщини, який дозволить зробити газове питання не засобом тиску, а ринковим механізмом. Український лідер наголосив, що Євросоюз повинен активно брати участь у цих процесах, адже йдеться про енергетичну безпеку всієї Європи.

Як повідомлялося, Україна запропонувала Словаччині створити газовий хаб.