ua en ru

Україна і РФ продовжують переговори про будівництво заводу з виробництва ядерного палива, - Міненерго

Україна і Росія продовжують переговори щодо будівництва заводу з виробництва ядерного палива.

Україна і Росія продовжують переговори щодо будівництва заводу з виробництва ядерного палива. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Вадим Уліда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз тривають переговори між державним концерном "Ядерне паливо" і компанією ТВЕЛ",- заявив Уліда.

За його словами, за результатами цих переговорів сторони будуть приймати конкретні рішення.

Нагадаємо, наприкінці 2013 р. повідомлялося, що Україна і Росія в 2014 р. профінансують будівництво заводу з фабрикації ядерного палива на суму близько 91,2 млн дол.

Очікується, що завод буде введений в експлуатацію в 2015 р. і, починаючи з 2016 р., буде забезпечувати своєю продукцією всі потреби українських АЕС в ядерному паливі, а надлишок продукції за окремими домовленостями з російським акціонером буде спрямовувати на експорт.

Засновниками СП є ВАТ " ТВЕЛ " і держконцерн "Ядерне паливо", українська сторона є мажоритарієм, володіючи 50% плюс 1 акція статутного капіталу. Рішенням Ради національної безпеки і оборони, введеним у дію указом президента України в грудні 2009 року, Мінпаливенерго було доручено провести конкурс з відбору технології і партнера для будівництва заводу з виробництва ядерного палива. 2 вересня 2011 р. російська паливна компанія " ТВЕЛ " була обрана переможцем тендеру стала партнером по будівництву в Україні заводу з виробництва ядерного палива.