ua en ru

Україна та Нідерланди підписали угоду про міжнародну гуманітарну місію поліцейських

Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Франс Тімменманс та віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман підписали угоду про міжнародну місію захисту розслідування авіакатастрофи літака Boeing 777 "Малайзійських авіаліній" в Донецькій області.

Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Франс Тімменманс та віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман підписали угоду про міжнародну місію захисту розслідування авіакатастрофи літака Boeing 777 "Малайзійських авіаліній" в Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба Державної комісії з розслідування катастрофи літака Boeing 777.

Як зазначають в прес-службі, місія створюється для сприяння зібранню решток та проведення розслідування на місті авіакатастрофи. Місія складається з експертів та представників поліції Нідерландів, Австралії та інших країн, громадяни яких перебували на літаку Boeing 777.

Ратифікація угоди Верховною Радою планується у четвер, 31 липня 2014 р.

Зазначимо, сьогодні Президент України Петро Порошенко висловив надію, що Верховна Рада на позачерговому засіданні 31 липня дозволить Австралії і Нідерландам направити в Україну громадянську поліцейську місію.

У свою чергу спікер парламенту Олександр Турчинов запевнив, що 31 липня Рада ратифікує відповідний дозвіл.

24 та 25 липня, у зв'язку з подоланням наслідків трагедії, Україною підписано низку нормативно-правових актів, зокрема, з Нідерландами - меморандуму про взаєморозуміння стосовно розслідування падіння літака, угоди між Національним бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами України та Радою безпеки польотів Нідерландів про передачу проведення розслідування нідерландській стороні, а також угоди між Україною та Австралією про направлення в Україну австралійського персоналу.