ua en ru

Україна і Китай підписали угоду про співпрацю у видавничій сфері

Сьогодні в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України відбулося підписання угоди про співробітництво між Держкомтелерадіо та Генеральним управлінням преси та публікацій Китайської Народної Республіки. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Від української сторони угоду підписав голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, від китайської - голова Генерального управління преси та публікацій КНР Лю Бенжі.

Відповідно до угоди, сторони сприятимуть розвитку партнерських відносин між організаціями видавничої справи і преси України та Китаю, налагодженню рівноправного й взаємовигідного співробітництва, обміну представниками галузі та їх участі у профільних семінарах та конференціях, що становлять фаховий інтерес.

Зокрема, угодою передбачено сприяти видавничим організаціям у перекладі, видавництві та розповсюдженні літературних творів, політичних, економічних, історичних, наукових та технологічних видань.

Сторони зобов'язалися також відповідно до національного законодавства сприяти інвестиційній діяльності у своїй державі видавничим організаціям із держави іншої сторони.

Угода укладена на п'ять років. Її дія автоматично пролонговуватиметься на наступні п'ятирічні періоди, якщо жодна із сторін не надішле письмового повідомлення про свій намір припинити її.

Читайте також: Янукович привітав Сі Цзіньпіна з обранням на посаду генсека ЦК Компартії КНР