ua en ru

Україна і Китай домовилися про спільне виробництво тракторів

«ВО Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова »(Україна) і компанії Citic Inernational Corporation co.ltd. і CHAINA YTO Inernational (обидві - Китай) підписали угоду про виробництво та поставку в Україну тракторів YTO - ЮМЗ. Про це повідомляє прес-служба МінАП.

«У Китаї пройшли переговори між українськими виробниками, вченими, членами громадських організацій та керівництвом компаній Citic Inernational Corporation co.ltd. і CHAINA YTO Inernational. Українську делегацію очолював директор департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільськогосподарського машинобудування Мінагрополітики Олександр Григорович. За результатами проведених переговорів було підписано угоду між ДП «ВО Південний машинобудівний завод ім. А.М. Макарова »і компаніями Citic Inernational Corporation co.ltd і CHAINA YTO Inernational з виробництва та постачання в Україну тракторів YTO - ЮМЗ. Також були визначені модельний ряд, обсяги виробництва та джерела фінансування», - сказано в повідомленні.

Згідно з досягнутими домовленостями, КНР сприятиме залученню урядових кредитних коштів для реалізації проекту.

Нагадаємо, міністр агрополітики та продовольства Микола Присяжнюк заявив, що до 2017 р. в Україні планується збільшити виробництво вітчизняних високопродуктивних комбайнів до 2500, а тракторів - до 12 800. А, згідно з Програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 рр., планується удосконалити механізми державної підтримки придбання сучасної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва, особливо на умовах фінансового лізингу.