ua en ru

Україна та Кіпр підписали угоду про міжнародні автомобільні перевезення

Кабінет міністрів України та уряд Республіки Кіпр уклали сьогодні угоду про міжнародні автомобільні перевезення. Від України документ підписав перший заступник міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Угода покликана упорядкувати здійснення пасажирських і вантажних перевезень у регулярному і нерегулярному сполученнях між обома країнами. Відповідно до підписаної угоди буде визначено порядок встановлення квоти дозволів залежно від виду перевезення та порядок їх обміну. Крім того, угодою передбачені перевезення, які не вимагають наявності дозволів.
Угода про міжнародні автомобільні перевезення містить положення, що стосуються звільнення пасажирських і вантажних транспортних засобів, які зареєстровані на територіях держав-сторін, від усіх податків, мит та інших зборів, пов'язаних з використанням або володінням транспортними засобами на території України і Кіпру.
Усі питання щодо співробітництва у галузі міжнародних автомобільних перевезень, які представляють обопільний інтерес для Кіпру та України чи мають спірні моменти, вирішуватимуться у рамках змішаної комісії. Відповідальними за застосування угоди органами від урядів обох держав є Міністерство інфраструктури України та Міністерство комунікацій і робіт Республіки Кіпр.
Положення угоди поширюються на міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автотранспортними засобами, які зареєстровані на території держави однієї зі сторін, територіями України та Республіки Кіпр та транзитом через їхні території, а також до/з третіх країн.