ua en ru

Україна і Ірак обговорили співпрацю в області енергетики

Україна і Ірак обговорили співпрацю в області енергетики. Про це йшла мова під час зустрічі першого віце-прем'єр-міністра України Андрія Клюєва і губернатора Багдада Салаха Абдул-Раззаком, повідомляє прес-служба А.Клюєва.
Учасники зустрічі також обмінялися думками щодо перспектив участі українських компаній у будівництві та модернізації в Іраку теплових електростанцій, ліній електропередач, інших енергетичних об'єктів, магістральних водопроводів, водонапірних станцій і багато іншого.
А.Клюєв розповів про широкі можливості українських виробників і великий досвід в реалізації подібних проектів.
Співрозмовники також зупинилися на питаннях співробітництва в сфері сільського господарства, зокрема, можливості постачання в Ірак зерна, рослинного масла, цукру та інших продуктів українського АПК.
Крім цього А.Клюєв і С.Абдул-Раззак обговорили шляхи взаємодії у галузі освіти та охорони здоров'я. Наприклад, йдеться про можливості для навчання студентів з Іраку в медичних вищих навчальних закладах України, а також - стажуванні іракських медичних працівників в українських клініках і медичних центрах.
А.Клюєв зазначив, що ці та багато інших питань будуть детально обговорені під час проведення 4-го засідання Міжурядової українсько-іракської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва. Він також заявив, що паралельно необхідно активізувати безпосередні контакти між українськими та іракськими міністерствами, відомствами і підприємствами. Зі свого боку він готовий стимулювати представників Україна інформувати іракську сторону про торговельно-економічні та промислово-технологічні можливості Україні.