ua en ru

Україна і ICAO попереднього погодили відновлення руху на чотирьох трасах над Чорним морем

Україна і ICAO попереднього погодили відновлення руху на чотирьох трасах над Чорним морем Україна погодила маршрути польотів над Чорним морем

Україна і Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) досягли попередніх домовленостей про відновлення руху на чотирьох повітряних трасах над акваторією Чорного моря. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства інфраструктури України.

"Украерорух" запропонував декілька варіантів відновлення потоку в зоні відповідальності України, що дозволить авіакомпаніям скоротити свої витрати і розвантажити повітряні маршрути в районах польотної інформації суміжних держав. У ході зустрічей представники ІСАО, ІАТА, FAA та Євроконтролю висловили ряд зауважень та пропозицій, і за результатами обговорень було обрано чотири маршруту для подальшого можливого планування та виконання польотів користувачами повітряного простору", - йдеться в повідомленні.

В. о. заступника директора з аеронавігації "Украероруху Руслан Гуцан повідомив, що найближчим часом має відбутися робоча зустріч з представниками ІАТА та Євроконтролю щодо відновлення потоку повітряного руху над Чорним морем.

Нагадаємо, Україна зажадала від ICAO підтвердити виняткове право обслуговувати повітряний рух над Чорним морем.