ua en ru

Україна та ЄС мають намір найближчим часом підписати документ про спільний моніторинг потоків газу через Україну

Україна і Європейський союз мають намір найближчим часом підписати документ про спільний моніторинг потоків газу через Україну. Відповідна домовленість була досягнута 24 липня під час зустрічі у Брюсселі міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана з віце-президентом Єврокомісії, комісаром ЄС з питань енергетики Гюнтером Оттінгером, передає прес-служба представництва України у ЄС.

У рамках зустрічі сторони обговорили широке коло питань забезпечення енергетичної безпеки України та ЄС, у тому числі в контексті припинення поставок російського газу в Україну і можливості поновлення тристоронніх консультацій між Україною, ЄК і Росією з газових питань.

Відбувся обмін думками щодо подальшої взаємодії з метою організації реверсних поставок газу з країн Євросоюзу в Україну.

Окрему увагу було приділено проведенню міжнародної конференції, присвяченої обговоренню проблематики реформування енергетичного сектора України.

"Сторони домовилися утворити робочу групу з метою оперативної взаємодії з газових питань. Україна і Європейська комісія домовилися почати роботу для спільного моніторингу потоків природного газу територією України. Для цього найближчим часом буде підписано відповідний документ", - наголошується в повідомленні.