ua en ru

Україна та Американська Торговельна Палата обговорили питання модернізації енергетичної інфраструктури

Міністр енергетики України Едуард Ставицький 22 липня провів робочу зустріч з Президентом Американської Торгової Палати в Україні Хорхе Зукоскі. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Під час зустрічі Ставицький зазначив, що серед актуальних завдань у сфері енергетики є впровадження ефективних структурних реформ і модернізація існуючої енергетичної інфраструктури, практична реалізація яких вимагає значних інвестиційних ресурсів, нових технологічних рішень та оптимізації структури функціонування енергоринку.

"Українська сторона буде вітати залучення до цього процесу досвіду та ресурсів потужних американських інвесторів", - підкреслив міністр.

Він також додав, що готовий зустрітися з представниками робочої групи Палати з питань ринку газу для обговорення ключових реформ, які забезпечили б створення відкритого і конкурентоспроможного ринку газу в Україні. Крім того, глава Міненерговугілля зазначив, що створення в Україні східноєвропейського газового хаба може стати важливим фактором для входження України в Європейський газовий ринок.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості про створення робочої групи із залученням представників центральних органів виконавчої влади та бізнесу для обговорення нагальних питань та спільного їх вирішення з метою подальшої лібеалізаціі та прозорості газового ринку в Україні.