ua en ru

Україна готує санкції проти російських держбанків, - Порошенко

Україна готує санкції проти російських держбанків, - Порошенко Фото: РНБО доручив перевірити діяльність держбанків РФ в Україні

Перевірити діяльність держбанків Росії в Україні доручено Нацбанку і СБУ

Україна готує санкції проти російських державних банків, що працюють у країні. Про це під час засідання Ради національної безпеки і оборони заявив президент України Петро Порошенко.

"Переходимо до обговорення порядку денного. У нас серед іншого - питання підготовки пропозицій щодо застосування санкцій проти російських державних банків. І ми у другій частині засідання проаналізуємо попередні пропозиції Національного банку, СБУ та дамо відповідні доручення", - сказав президент.

У свою чергу секретар РНБО Олександр Турчинов доручив національному банку України і Службі безпеки України перевірити діяльність державних банків Російської Федерації, що мають свої представництва на території України.

"Крім того, Національному банку України, Службі безпеки України доручено провести аналіз діяльності банківських установ України, в капіталі яких є частка державних банків РФ, і протягом доби внести відповідні пропозиції, у тому числі про введення проти них санкцій", - підсумував Турчинов.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що РНБО в середу розгляне заборону діяльності російського Ощадбанку.