ua en ru

Україна готує нові позови проти РФ в міжнародні суди, - нардеп

Україна готує нові позови проти РФ в міжнародні суди, - нардеп Фото: Володимир Ар'єв

Ар'єв запропонував заслухати Мін'юст про дії України в міжнародних судах проти РФ

Українська сторона готується направити в міжнародні суди нові позови щодо Російської Федерації. Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв на своїй сторінці в Facebook.

"Три країни ЄС за день завдали потужного удару по Росії: Бельгія, Франція і, несподівано, Австрія. Незважаючи на дуже потужне політичне лобі Кремля всередині ЄС, юридичний апарат там працює, переважно, поза політики. Та судову справу, вигране ЮКОСом проти РФ тепер забезпечується майном Росії, яка навіть не подумала виплачувати присуджені 50 млрд дол", - написав Ар'єв.

Він додав, що український позов в Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) проти Росії вже є, зараз готуються інші позови.

"Український позов до ЄСПЛ проти Росії вже є, інші готуються. Я запропонував заслухати Мін'юсту щодо наших дій у міжнародних судах проти РФ. Але арештовувати майно РФ в Україні у справі ЮКОСа, напевно, неправильно. Заарештуємо по справі анексії Криму та агресії на Донбасі. Лише Мін'юст рухався", - підкреслив нардеп.

Три країни ЄС за день завдали потужного удару по Росії: Бельгія, Франція і, несподівано, Австрія. Попри дуже потужне пол...

Posted by Volodymyr Ariev on 18 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, в квітні 2015 р. ЄСПЛ відклав розгляд позовів України проти Росії на прохання РФ на півроку - до 25 вересня 2015 р.

Перший позов проти Росії був поданий 13 березня 2014 р., він стосувався анексії Криму та участі РФ у конфлікті на Донбасі.

Другий позов проти Росії був поданий 13 червня 2014 р. про викрадення трьох груп дітей на Донбасі і їх тимчасове переміщення на територію Росії тричі в період з червня по серпень 2014 року.