ua en ru

Україна готова розмістити всіх засуджених з окупованих територій, - нардеп

Україна готова розмістити всіх засуджених з окупованих територій, - нардеп Фото: зараз в трюмах України знаходиться лише 70 тисяч

Більшість ув'язнених з окупованого Криму збираються перемістити до в'язниці в Ростовській області

Українська система виконання покарань дозволяє розмістити всіх засуджених, які відбувають покарання на окупованих територіях, у разі їх передачі російською стороною. Про це в кулуарах Верховної Ради повідомив народний депутат від фракції "Народний фронт" Андрій Помазанов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз наша система виконання покарань розрахована на більш, ніж 200 тисяч в'язнів. Зараз в трюмах України знаходиться лише 70 тисяч, тобто наша система дозволяє зараз забрати не тільки 2 200 ув'язнених з окупованого Криму, але й з інших регіонів, які були окуповані РФ. Ми забезпечимо належні умови нашим громадянам",- заявив Помазанов.


Нардеп також зазначив, що зараз велика кількість ув'язнених з окупованої АР Крим збираються перемістити або вже перемістили у в'язниці Ростовської області.

Міністерство юстиції вже неодноразово зверталося до РФ з вимогою передачі всіх засуджених, які відбувають покарання у в'язницях на території окупованого Криму.

Нагадаємо, 26 травня уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москальков запропонувала Україні забрати які відбувають покарання у Криму громадян.