ua en ru

Україна готова запросити на касаційний процес у справі Тимошенко іноземних юристів, - Азаров

Україна готова запросити на касаційний процес у справі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко представників юридичних служб різних держав. Про це на прес-конференції 15 травня в Брюсселі повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Ми готові запросити на касаційний процес у справі Тимошенко представників юридичних служб різних держав, щоб вони подивилися матеріали, послухали процес... Ми нікого в країні не переслідуємо з політичних мотивів. Ми максимально відкриті в гуманітарному співробітництві, надаємо медичну допомогу Тимошенко згідно з законодавством... Ми готові в рамках касаційного процесу забезпечити максимальне дотримання всіх юридичних прав Тимошенко", - зазначив Азаров.

Разом з тим, Азаров повторив, що Тимошенко була засуджена не за свої політичні переконання, а за підробку офіційного документа - директиви уряду України під час підписання україно-російських газових угод в 2009 р.

Нагадаємо, сьогодні, 15 травня, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касаційної скарги адвоката Олександра Плахотнюка в інтересах екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко на 26 червня.