ua en ru

Україна і Німеччина підписали комюніке про співробітництво у сфері транспорту

Україна і Німеччина підписали комюніке про співробітництво у сфері транспорту Фото: Андрій Пивоварський

Німецька сторона очікує візит української делегації

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський і Державний секретар Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Федеративної Республіки Німеччина Райнер Бомба сьогодні у Києві підписали спільне комюніке про підтримання постійного систематичного діалогу на вищому рівні в інтересах динамічного розвитку співпраці, спрямованої на розвиток транспортної галузі обох країн, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні заклали дуже хороший фундамент співпраці, в тому числі і для майбутнього візиту нашого міністра інфраструктури Олександра Добриндта", - сказав Бомба.

Також він зазначив, що німецька сторона рада буде бачити українську делегацію в Німеччині для подальшого розвитку співробітництва.

У свою чергу міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський подякував німецьким колегам за плідну співпрацю і попросив допомогти Україні на шляху до інфраструктурної реформування.

"Я розумію, що ви не будете за нас працювати, і я не хотів цього, але я не хочу винаходити колесо, щоб ми через спроби і помилки проходили той шлях, який ви пройшли вже давно. Я б хотів, щоб ви нам допомогли пройти певний шлях як можна простіше і без помилок", - сказав Пивоварський.

"Ми навчимося і можливо коли-небудь також допоможемо вам, наприклад, добудувати Берлінський аеропорт", - додав міністр.

Нагадаємо, Кабмін виключив 5 портів Криму з переліку відкритих для іноземних суден.