ua en ru

Україна і Німеччина 17 березня узгодять виділення 500 млн євро кредиту

Україна і Німеччина 17 березня узгодять виділення 500 млн євро кредиту Геннадій Зубко

Уряду України і Німеччини завтра, 17 березня, узгодять виділення кредиту в 500 млн євро. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба віце-прем'єра.

"Під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель обговорювалося питання щодо залучення кредиту банку KFW для відновлення Східній частині України, а також напрямки використання цих коштів. Мова йде про макрофінансову підтримку державного бюджету України, підтримку малого і середнього бізнесу, проекти в сфері енергетики та відновлення інфраструктури", - повідомив Геннадій Зубко.

За його словами, у вівторок в Україну прибуває робоча група для остаточного узгодження тексту меморандуму та рамкової угоди для отримання кредиту у розмірі 500 млн євро, підписання якої заплановано вже на початку квітня. Робоча група прибуває у складі представників міністерства економіки, міністерства енергетики і транспорту.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко сподівається, що угода з Німеччиною про надання допомоги Україні в розмірі 500 млн євро буде підписана до 1 квітня.