ua en ru

Україна та Німеччина домовилися про посилення співробітництва в охороні природи

Україна та Німеччина домовилися про посилення співробітництва в охороні природи Фото: Міністерство екології

Сторони домовилися поглибити співпрацю з дослідження стану навколишнього середовища в зоні АТО

Україна та Німеччина домовилися про посилення співробітництва в сфері охорони природи, передає прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

Так, 22 березня 2016 року у Мінекології України відбулась зустріч в.о. міністра екології та природних ресурсів України Ганни Вронської із делегацією Федеративної Республіки Німеччини на чолі з Федеральним міністром довкілля, охорони природи, будівництва, безпеки ядерних реакторів Німеччини Барбарою Хендрікс.

"Представники обох відомств домовилися про посилення співробітництва у сфері охорони навколишнього природного середовища. Також ця зустріч високого рівня посприяє розвитку співпраці між Україною та Німеччиною", - сказано в повідомленні прес-служби.

Зокрема, під час зустрічі учасники обговорили підтримку імплементації екологічних та пов'язаних з кліматом положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та визначення пріоритетних областей, реалізації проекту "iDozvil" з надання інтегрованого дозволу на тверді відходи, викиди в атмосферу і воду.

Також сторони обговорили підтримку розвитку системи торгівлі викидами в Україні (СТВ) та реалізацію німецько-українського проекту "Підтримка природно-заповідних територій в Україні".

Крім того, урядовці зачепили тему впливу бойових дій на сході України на довкілля.

"Особливе занепокоєння викликають ризики виникнення аварійних ситуацій на небезпечних промислових підприємствах і інфраструктурних об'єктах Донбасу. Сторони домовилися поглибити співпрацю з дослідження стану навколишнього середовища на територіях, що потерпають від бойових дій", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України виділив Міністерству екології 106,635 млн гривень для сплати додаткового внеску на рахунок ядерної безпеки Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Про це свідчить розпорядження №178.