ua en ru

Україна щорічно продає країнам ЄС продукції легкої промисловості на суму більше 1 млрд дол., - "Укршкірпром"

Україна щорічно продає країнам Європейського союзу продукції легкої промисловості на суму більше 1 млрд дол. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив президент "Укршкірвзуттяпром", керівник Асоціації "Укршкірпром" Олександр Бородиня.
Зокрема, відповідаючи на питання, скільки продукції легпрому Україна продає в ЄС, Бородиня відповів: "На більш, ніж 1 млрд дол. на рік". За його словами, основними покупцями є Італія, Німеччина і Франція.
"За минулий рік з України тільки шкіряного взуття експортовано близько 2 млн пар. З них 969 тис. - на ринки СНД (в основному в Росію) і в 931 тис. - в ЄС. Ви прекрасно розумієте, що взуття в ЄС коштує дорожче", - додав він.
Крім того, Бродиня зазначив, що за 4 місяці поточного року вироблене в Україні взуття імпортували: "Білорусія - 41 тис. пар, Росія - 800 тис. пар, Європа - 930 тис. пар, з яких Італія - 350 тис. пар. Ще поляки - 260 тис. пар, румуни - 190 тис. пар, чехи - 38 тис. пар, угорці - 24 тис. пар. Це взуття з натуральної шкіри. Ще експортується взуття з синтетики більше 2 млн пар в основному в ЄС і Росію" .