ua en ru

Україна евакуювала з сектору Газа до Єгипту 25 своїх громадян, - Клімкін

Україна розпочала евакуацію своїх громадян з сектору Газа, вже евакуювавши до Єгипту 25 осіб.

Україна розпочала евакуацію своїх громадян з сектору Газа, вже евакуювавши до Єгипту 25 осіб. Про це у своєму Twitter повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Розпочали евакуацію українців з сектору Газа до Ізраїлю та Єгипту. Консули отримали вказівки", - написав Клімкін, додавши, що 25 осіб вже евакуйовані до Єгипту.

Раніше повідомлялося, що Ізраїль має намір обстрілювати сектор Газа доти, поки палестинські бойовики з організації ХАМАС не припинять ракетний обстріл ізраїльської території.

У неділю, 13 липня, за інформацією ВВС, в результаті ізраїльських авіаударів були зруйновані майже всі штаб-квартири спецслужб і поліцейські ділянки, що знаходяться під контролем ХАМАСу. Удари були нанесені по 1320 об'єктів терористів в Газі, в той час як ХАМАС зробив близько тисячі ракетних пусків з Ізраїлю. При ракетних обстрілах з Палестини троє ізраїльтян отримали поранення.

Нагадаємо, 10 липня Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям не відвідувати Ізраїль через проведення там антитерористичної операції в секторі Газа.