ua en ru

Україна екстрадує відомого російського кримінального авторитета Кравченка

Прокуратура Київської області завершила екстрадиційну перевірку щодо можливості видачі кримінального авторитета Миколи Кравченка, відомого в кримінальних колах як "Коля Бєс", до Російської Федерації для притягнення до кримінальної відповідальності. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської обл.

"За результатами екстрадиційної перевірки складено висновок про відсутність підстав для відмови у його видачі компетентним органам Російської Федерації для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення злочинів", - йдеться у повідомленні.

Матеріали екстрадиційної перевірки направлені до Генеральної прокуратури України для прийняття рішення про видачу Миколи Кравченка (екстрадиції) до Російської Федерації.

Як раніше повідомлялося, громадянин Росії Микола Кравченко, який затриманий правоохоронними органами України в Обухівському районі Київської обл., був оголошений компетентними органами Росії у міжнародний розшук і перебуває у базі розшуку Інтерполу за вчинення тяжких злочинів.

РФ розшукує його за вимагання під погрозою застосувати насильство та за організацію умисного вбивства.