ua en ru

Україна повинна заявити про позаблоковий статус всій світовій спільноті, - Ренат Кузьмін

Антитерористична операція в Україні може перерости в громадянську війну, потім в конфлікт у Європі, а це вже початок третьої світової війни. Про це в ході прес-конференції у Берліні заявив кандидат у Президенти України Ренат Кузьмін.

Кузьмін зазначив, що його візит до Берліна пов'язаний з тим, що він намагається знайти вихід зі сформованої в Україні ситуації, щоб вона не переросла в повномасштабний конфлікт. "А це може статися, якщо сили Росії і НАТО втягнуться в протистояння", - говорить політик.

Він нагадав, що Євросюз переживає не найкращі часи, незважаючи на те, що Німеччина є сьогодні основою економіки ЄС. "Відрив української економіки від ЄС, Росії та Німеччини вдарить бумерангом по цим країнам", - зазначив Кузьмін.

Вихід кандидат у Президенти бачить у тому, щоб Україна заявила про свій позаблоковий статус всьому світовому співтовариству і вимагала поваги з боку світової громадськості. "Такий статус держави дозволить заспокоїти всі сторони конфлікту і зберегти мир", - заявив політик.

"Німці, росіяни та українці, як ніхто інший знають, що таке війна, - підкреслив Кузьмін, завершуючи зустріч з журналістами у Берліні. - Активна позиція Німеччини в питаннях мирного врегулювання конфлікту в Україні, покаже її історичну роль в 21 столітті".