ua en ru

Україна повинна виконати від 40 до 60 реформ для вступу в ЄС, - єврокомісар

Україна повинна виконати від 40 до 60 реформ для вступу в ЄС, - єврокомісар Фото: Йоханнес Хан

Хан закликав сконцентруватися на імплементації УА України з ЄС

Україні необхідно провести від 40 до 60 реформ для можливості вступу в Європейському союзі. Про це повідомив сьогодні комісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан на прес-конференції після бізнес-форуму, що передує саміту "Східного партнерства" в Ризі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я б хотів згадати заяву Порошенка, де він сказав, що хоче, щоб Україна була в ЄС, але для цього має бути виконано від 40 до 60 реформ. Коли ми говоримо про 2020 рік, то зараз ми повинні сконцентруватися на імплементації угоди про асоціацію і тоді ми можемо говорити про наступні кроки", - сказав Хан.

Коментуючи ситуацію з рішенням про лібералізацію візового режиму, він зазначив, що Україна не виконала своїх зобов'язань. "Східне партнерство - це не гра в одні ворота. Є ще кілька речей, які повинні бути виконані для того, щоб позитивне рішення було отримано", - сказав Хан.

У той же час він висловив переконання в тому, що вже в кінці цього року Комісія може прийняти рішення про те, що Україна закінчила виконання другої фази плану дій щодо лібералізації візового режиму. "А саме рішення про лібералізацію візового режиму може бути прийняте вже в наступному році", - сказав Хан, однак він не уточнив, коли саме таке рішення може бути прийнято.

Зазначимо, представники громадянського суспільства України, Молдови та Грузії передали Хану заявку на вступ в ЄС від трьох країн. При цьому звернення підписали також учасники інших країн, які приймають участь в конференції "Громадянське суспільство східного партнерства".

"Я думаю, що це дуже сильна демонстрація того, наскільки сильне громадянське суспільство в цих країнах. Протягом цих півтора років, які мені залишилося працювати, я буду докладати всі зусилля, щоб це відбулося", - сказав Хан.

Нагадаємо, у Європарламенті закликали надати Україні європейську перспективу на саміті в Ризі.