ua en ru

Україна повинна підтримати декларацію ООН про права корінних народів, - віце-прем'єр

Україна повинна підтримати декларацію ООН про права корінних народів.

Україна повинна підтримати декларацію ООН про права корінних народів. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Олександр Сич, передає прес-служба Кабміну.

Віце-прем'єр підкреслив необхідність негайного приєднання України до Декларації ООН про права корінних народів як на одному з перших кроків врегулювання проблеми.

"Приєднання до декларації і визнання за кримськими татарами статусу корінного народу Криму не тільки посилить міжнародні гарантії захисту їх природних прав, але і зміцнить український суверенітет на території півострова", - зазначив Сич.

За підсумками наради він доручив підготувати відповідний проект заяви Кабміну про підтримку Декларації ООН про права корінних народів і внести його на розгляд уряду 19 березня 2014 р.

"В умовах фактичної окупації півострова ми не маємо ні права, ні часу на зволікання. Право вирішувати, в якій державі жити кримськотатарському народу, який офіційно підтвердив своє визнання України як суверенної та незалежної держави в існуючих кордонах, належить виключно йому", - підкреслив Сич.