ua en ru

Україна має подати документи за позовом проти РФ через морську конвенцію до лютого 2018

Україна має подати документи за позовом проти РФ через морську конвенцію до лютого 2018 Фото: суд ООН

РФ у свою чергу має подати до цього строку контрмеморандум

Україна подати документи у справі позову проти Російської Федерації щодо порушення РФ морської конвенції Організації Об'єднаних Націй до 19 лютого 2018 року. Відповідну дату оприлюднила постійна палата третейського суду в Гаазі, передає Deutsche Welle.

Зазначається, що у меморандумі, який має подати українська сторона, повинні бути такі пункти, як виклад обставин, на які спирається українська сторона, заява щодо правових питань та пояснення.

При цьому РФ повинна до 19 листопада 2018 року надати контрмеморандум. Цей документ має стати відповіддю на український меморандум, а також містити необхідні пояснення чи додаткові факти.

Так, після цього Україна до 19 квітня 2019 року зможе відповісти на російський контрмеморандум. А РФ отримає можливість до 19 вересня 2019 року висунути свої повторні заперечення.

Слід зазначити, що Україна подала позов проти Росії через порушення нею зобов'язань у рамках Конвенції ООН з морського права у вересні 2016 року.

Нагадаємо, у грудні 2016 року повідомлялося, що ООН сформувала трибунал щодо порушень Росією конвенції з морського права.