ua en ru

Україна повинна перейти на Донбасі до активних дій, - командир взводу батальйону "Київська Русь"

Україна повинна перейти від оборони до активних дій на Донбасі і не втрачати можливості контратакувати ворога. Про це заявив командир одного зі взводів батальйону "Київська Русь" Володимир Назаренко, який минулого тижня повернувся до Києва із Дебальцевого.

Назаренко вважає, що на Дебальцевському плацдармі Україна могла піти у контратаку проти загонів сепаратистів та російських військових.

"Я не знаю, хто керував операцією, обороною. Найбільша помилка була у відсутності мобільних резервів, які могли б ліквідувати прорив, контратакувати. У нас чомусь була така позиція, що ми тільки оборонялись і не думали про можливість контратаки. Лінія оборони була продумана чи не ідеально", - зазначив Назаренко.

На його думку, Генштаб та штаб АТО невдало відреагували і в ситуації з Вуглегірськом, і з Логвіновим. "Коли на якийсь пункт наступає 20-30 танків, як це було у Вуглегірську, то треба аналогічну кількість кидати на підсилення. У випадку, коли атаки відбивали, треба було йти на контратаку - доганяти ті сили, які відступають", - пояснив Назаренко.

Також він розказав, що готувався до того, аби не попасти в полон. "Ми всі носили біля серця гранату Ф-1. Я постійно поширював у соціальних мережах новини, писав, що є "свободівцем", командиром взводу. Я просто розумів, що в полон в жодному разі не можна здаватися", - наголосив Назаренко.

Нагадаємо, що в зоні АТО несуть службу понад 500 бійців, які є членами ВО "Свобода". Серед мобілізованих є й колишні народні обранці Маркіян Лопачак та Олексій Кайда, а також екс-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський.