ua en ru

Україна повинна мінімізувати енергозалежність від Росії, - Тягнибок

Україна повинна зменшити свою енергозалежність від Російської Федерації і максимально ізолювати свою економіку і промисловість від російського впливу. Про це кандидат в Президенти України, лідер ВО "Свобода" заявив на зустрічі з виборцями в Умані.

За словами лідера націоналістів, для цього необхідно більш інтенсивно розвивати власну паливно-енергетичну галузь.

"Ми повинні розширити можливості використання українських джерел енергії, збільшуючи видобуток власного газу та нафти, зокрема, розробляючи морські шельфи, освоючи технології альтернативного видобутку енергії, використовуючи власні газові резерви або користуючись європейськими", - зазначив Тягнибок.

Крім того, на його думку, необхідно встановити пропорційну залежність вартості транзиту російського газу в Європу від його ціни для України.

"Чим дорожче Росія буде продавати газ українцям, тим більше вона буде платити за транзит територією України. Зараз Росія намагається зробити вигляд, що може обійтися і без нашої газотранспортної системи, однак кілька днів тому європейські країни вирішили призупинити роботу над "Південним потоком", - підкреслив кандидат в Президенти.

Як повідомлялося, 22 квітня віце-президент США Джозеф Байден під час зустрічі в Києві з керівництвом країни, висловив готовність допомогти Україні зменшити залежність від поставок енергоресурсів з Росії.