ua en ru

Фахівці Державіаадміністрації та спільного підприємства SESAR Joint Undertaking домовилися про подальшу співпрацю.

Фахівці Державіаадміністрації та експерти дослідницької програми організації повітряного руху в єдиному європейському повітряному просторі (спільне підприємство SESAR Joint Undertaking - the Single European Sky ATM Research Programme) домовилися про подальшу співпрацю. Про це повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку.

Учасники програми SESAR надали представникам української авіаційної галузі детальну презентацію діяльності своєї організації, розповівши, які з українських авіаційних підприємств можуть брати участь у програмі.

Співробітництво України з SESAR Joint Undertaking дозволить нашій державі бути в курсі усіх новацій, які плануються в галузі цивільної авіації Євросоюзу (ЄС). За умови участі українських авіапідприємств у цій програмі за одним з напрямків, які вона охоплює, їх діяльність буде частково оплачуватися SESAR Joint Undertaking.

За умови активності та ініціативи вітчизняних авіапідприємств приєднатися до проектів запропонованих програмою SESAR Joint Undertaking, які стосуються практично усіх аспектів діяльності авіаційної галузі, Україна може значно поглибити взаємодію з Європейською організацією безпеки аеронавігації (Євроконтроль) в рамках проекту SES (Single European Sky - Єдине європейське небо).