ua en ru

Україна була, є і буде морською державою, - Порошенко

Україна була, є і буде морською державою, - Порошенко Петро Порошенко в Одесі

В рамках робочої поїздки в Одеську область Президент Петро Порошенко відвідав флагман Військово-Морських Сил України фрегат "Гетьман Сагайдачний", де заявив про початок реалізації програми відродження українського військового морського флоту. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Україна була, є і буде морською державою", - заявив Порошенко на зустрічі з моряками.

Глава держави зазначив, що, з урахуванням усіх реальних загроз національній безпеці України, військовий флот повинен бути сучасним, високотехнологічним і взаємосовместимым з країнами-партнерами.

"Подібно до того, як ми за рік з нуля створили боєздатну армію на суші, ми здатні повторити подібне диво і на морі", - сказав Президент, зазначивши, що це завдання вимагає значних фінансових ресурсів.

"З метою реалізації Морської доктрини України запустив пілотний проект відродження і розвитку Військово-Морських Сил", - повідомив Президент, зазначивши, що до цієї роботи будуть залучені вітчизняні та іноземні експерти. Бойове ядро флоту будуть складати кораблі-носії ударної зброї, берегові ракетні і артилерійські комплекси, а також морська авіація та морська піхота.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко назвав пріоритетом для України будівництво нових військових кораблів.