ua en ru

Україна судитиметься з РФ через збитки, завдані будівництвом Керченського мосту

Україна судитиметься з РФ через збитки, завдані будівництвом Керченського мосту Фото: прапор України

Україна має намір стягнути з РФ збитки азовських портів

Україна готує позов проти РФ через збитки, завдані будівництвом Керченського мосту. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

"Міністерство юстиції у межах наявних судових позовів проти Росії виділяє проблему перекриття Керченського каналу і введення обмежень щодо судноплавства. Зараз готується позов і вважаються збитки недоотриманих коштів Маріупольським і Бердянським торговельними портами", - повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк на зустрічі з профспілками морських і річкових портів.

До аналізу проблеми і вироблення стратегії дій притягнуто Мін'юст, Мінінфраструктури, Міністерство закордонних справ і Рада національної безпеки і оборони.

Так, Мінінфраструктури України звернулося зі скаргою в Міжнародну морську організацію, оскільки такі дії з боку РФ можуть завдати значної шкоди не тільки безпеці судноплавства, але й національній безпеці України.

Зазначимо, загальна вартість Керченського мосту - 228 млрд руб., генпідрядник - ТОВ "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга. Транспортний перехід через протоку спроектований у вигляді двох паралельних мостів. Відкриття автомобільного руху має відбутися наприкінці 2018 року, залізничного - в 2019 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що силові структури Російської Федерації у Криму незаконно відбирають квартири, що належать військовослужбовцям Збройних сил України.