ua en ru

Україна залучатиме морських перевізників з Азії до країн Балтики

Україна залучатиме морських перевізників з Азії до країн Балтики Фото: Володимир Омелян

Україна стане транзитним хабом для поставок з країн Перської затоки, Азії, Китаю до скандинавських країн

Україна намагатиметься компенсувати розірвання торговельних зв'язків з Росією через збройний конфлікт на Донбасі залученням морських перевізників з Азії до Балтики. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян в інтерв'ю Bloomberg, повідомляє прес-служба відомства.

Омелян зазначив, що уряд хоче створити "комфорт і впевненість" для бізнесу і щосили намагається змінити громіздку митну політику, зменшити високі портові збори і покращити складну логістику.


Він також повідомив, що Кабмін наразі веде переговори з декількома міжнародними компаніями, шукаючи інвесторів для модернізації чорноморських портів, залізниці та річкового транспорту.

"Я хотів би привести переговори з China Shipping і Портом Dubai до успішного завершення...Ми почали обговорювати попередні можливості з Hutchison Port Holdings Ltd. Існує чітке розуміння того, що логістика в портах України не відповідає сучасним вимогам. Багато портів повинні бути перебудовані", - сказав він, додавши, що адміністрація Порту Dubai розглядає можливість інвестицій в Одеський порт.

Він також повідомив, що інвестори з Азії, Європи і США знаходяться в контакті з Україною.

"Вони (інвестори, - ред.) зацікавлені в портовій інфраструктурі, стивідорних компаніях, приватизації та концесії", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що швидкість підготовки вантажів в українських портах скоротилася в кілька разів.