ua en ru

Україна братиме участь у церемонії вручення Нобелівської премії миру, - речник ЄК

Україна буде представлена своїм дипломатом на церемонії вручення Нобелівської премії миру в Осло (Норвегія). Про це повідомив речник представництва Європейської Комісії в Україні Давид Стулік із посиланням на голову Норвезького Нобелівського комітету Торбйорна Ягланда, передає радіо "Свобода".

"Нам стало відомо, що Україна буде присутня на цій церемонії. Згідно з нашою інформацією, голова Норвезького Нобелівського комітету пан Ягланд зробив заяву, що Філіппіни та Україна змінили свою позицію й будуть представлені дипломатами на цій церемонії", - заявив Д.Стулік.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ заявляло, що офіційний представник України не братиме участь у церемонії вручення Нобелівської премії миру в Осло у зв'язку з проведенням планової службової наради в Києві за участю посла України в Норвегії.

Відзначимо, в церемонії заочного нагородження лауреата Нобелівської премії миру китайця Лю Сяобо не візьмуть участь 19 держав, у тому числі Україна, Росія та Казахстан.

Як повідомляється в поширених матеріалах Нобелівського комітету, крім згаданих держав на заході 10 грудня 2010 р. також відмовилися бути присутніми Ірак, Іран, Афганістан, Венесуела, Пакистан, Куба, В'єтнам, Колумбія, Туніс, Саудівська Аравія, Сербія, Філіппіни, Єгипет, Судан, Марокко і безпосередньо самий Китай.