ua en ru

Україна не буде більше брати участь у координаційних органах СНД, - Порошенко

Україна не буде більше брати участь у координаційних органах СНД, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко доручив Клімкіну протягом тижня внести пропозиції про відкликання представників України з координаційних органів СНД

Україна не буде більше брати участь у координаційних органах СНД. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході засідання Ради національної безпеки та оборони України.

Так, у ході РНБО розглядалося питання щодо припинення дії окремих угод щодо Співдружності незалежних держав (СНД), зокрема, щодо скасування угоди про участь України у координаційних органах СНД.

"Я хочу нагадати, що Україна ніколи не була членом СНД, тому не можна вийти із того, куди України ніколи не входила, але ми припиняємо участь в координаційних органах СНД. МЗС проінформувало уряд щодо доцільності перебування в складі тих чи інших угод, ми будемо ретельно опрацьовувати ці позиції. Але Україна не буде більше брати участь в жодних координаційних органах СНД", - заявив Порошенко.

Крім того, глава держави доручив міністру закордонних справ України Павлу Клімкіну протягом тижня внести пропозиції про відкликання всіх представників України з Мінська - з координаційних органів СНД.

"Прошу (Павла Клімкіна, - ред.) протягом тижня внести пропозиції про відкликання всіх наших представників з Мінська - з координаційних органів СНД. Нам там, в умовах коли дії координуються країною-агресором, немає що робити", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко пропонував підготувати пропозиції спільно з урядом щодо офіційного припинення участі української держави в СНД.