ua en ru

Україна і Білорусь обговорили створення великого хаба для річкового транспорту

Україна і Білорусь обговорили створення великого хаба для річкового транспорту Фото: переговори України і Білорусі

Першочерговим кроком стане опрацювання екологічної сторони проекту

Міністерство інфраструктури України і Міністерство транспорту і комунікацій Республіки Білорусь по розвитку перевезень річковим транспортом провели переговори сьогодні, 5 травня 2017 року. Про це повідомили в прес-службі міністерства.

"Україна повністю підтримує ідею реалізації проекту з розвитку портової інфраструктури у населеному пункті Нижні Жари (Республіка Білорусь) з метою завантаження великовантажними судами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, цей порт у перспективі може стати великим транзитним хабом, який з'єднає Європу та Азію.

Сторони обговорили розробку алгоритму дій щодо розвитку судноплавства на річці Дніпро на ділянці н. п. Нижні Жари - Київ з метою проходження великовантажних суден, а саме - проведення днопоглиблювальних робіт на даній ділянці.

Так, першим кроком стане екологічна оцінка впливу таких робіт на навколишнє середовище. У разі позитивного роз'яснення, необхідно буде визначити джерела фінансування, в тому числі і за рахунок коштів Білоруської сторони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, що в країні очікується масштабна реконструкція морської галузі. Він зазначив, що буде відновлено будівництво хвилелому в Одесі, а також днопоглиблення в акваторії українських портів. Обсяг інвестицій в галузь складе 500 млн доларів.