ua en ru

Україна і Азербайджан ввели заборону на ввезення товарів з окупованих Донбасу і Карабаху

Україна і Азербайджан ввели заборону на ввезення товарів з окупованих Донбасу і Карабаху Фото: Петро Порошенко та Ільхам Алієв

Товари з цих територій можуть поставлятися, якщо вони ліцензовані центральною владою

Баку і Київ домовилися не пропускати неліцензовані товари, вироблені на окупованих азербайджанських і українських територіях. Про це заявив посол України в Азербайджані Олександр Міщенко, передає "Інтерфакс".

"Під час візиту президента Петра Порошенка в Баку глави двох держав дали доручення керівникам митних структур України та Азербайджану зустрітися і обговорити питання пропуску товарів, що надходять з окупованих територій двох країн. Голови митних структур зустрілися і виробили механізм, відповідно до якого товари з цих територій можуть поставлятися в тому випадку, якщо ліцензовані центральною владою - Києвом і Баку", - сказав Олександр Міщенко.

За словами українського посла, товари, вироблені в Нагірному Карабасі, можуть перетнути кордон України тільки зі схвалення Баку. Київ дає дозвіл на поставку товарів з Донбасу в Азербайджан.

"Наприклад, маркування на шампанському. Якщо там написано Україна, Артемівський завод (Донбас), значить все нормально. А якщо якась там Новоросія, або ще щось в цьому дусі, то Азербайджан не буде їх приймати. Подібний підхід застосовується і до товарів з Нагірного Карабаху",- зазначив Міщенко.

Нагадаємо, україна звернулася до Азербайджану з проханням про постачання військової техніки.