ua en ru

Україна активно завойовує ринки В’єтнаму і Китаю, - МЕРТ

Україна активно завойовує ринки В’єтнаму і Китаю, - МЕРТ Фото: заступник глави Мінекономіки розповіла про завоювання країною нових ринків

Заступник міністра економічного розвитку вважає, що візити Порошенка в Індонезію і Малайзію відкрили Україні вікно в азійські ринки

Після закриття російського ринку для українських виробників, Україна активно завойовує нові ринки, зокрема Китаю і В’єтнаму. Про це розповіла перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів в ефірі "5 каналу".

"На сьогодні ми активно працюємо над завоюванням нових ринків. І якщо до Індонезії й Малайзії це були офіційні візити президента і нашої команди, то вже цього року ми плануємо провести спільну комісію з Китаєм, і так само наприкінці жовтня ми пропонуємо провести спільну комісію з В'єтнамом", - зауважила Ковалів.


Розповідаючи про про візити президента в Індонезію і Малайзію, заступник міністра зазаначила, що вони стали вікном в азійські ринки.

"На сьогодні наші торговельні відносини в основному обмежуються виключно торгівлею аграрною продукцією. А для нас набагато цікавіше, і ми сьогодні власне цим і займаємося, - це експортувати продукцію з більшою доданою вартістю, як і продукцію агропереробки, так і продукцію машинобудування, наша співпраця в оборонному секторі. Тобто фактично ми для себе відкрили вікно в азійські ринки", - зазначила заступник міністра.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко та Індонезії Джоко Відодо домовилися розпочати консультації щодо зони вільної торгівлі між країнами.