ua en ru

Україна через агресію РФ ввела санкції проти 756 юридичних та понад 1,7 тис. фізичних осіб

Україна через агресію РФ ввела санкції проти 756 юридичних та понад 1,7 тис. фізичних осіб Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Порошенко своїм указом №126 ввів у дію відповідне рішення РНБО

Україна через агресію Російської Федерації ввела санкції проти 756 юридичних та 1 748 фізичних осіб. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Ради національної безпеки та оборони України.

"Відповідно до рішення РНБО України від 2 травня 2018 року санкції застосовано до 756 юридичних та 1748 фізичних осіб.До санкційного списку внесено осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США та країн ЄС застосували обмежувальні заходи.", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, президент України Петро Порошенко своїм указом №126 ввів у дію відповідне рішення РНБО.

Повідомляється, що на додаток до вже діючих санкцій, до переліку фізичних осіб внесено також причетних до здійснення протиправної діяльності на тимчасово окупованій території Криму; причетних до протиправних дій щодо українців росіян (слідчі, судді, працівники правоохоронних органів); представників оборонно-промислового комплексу РФ. Крім того, санкції застосовано щодо юридичних осіб, причетних до підтримки військової агресії РФ, створення загроз інформаційній та кібернетичній безпеці України.

Зокрема, персональні санкції застосовано до окремих російських олігархів та військових з ПВК "Вагнера".

Нагадаємо, раніше повідомлося, що "РИА Новости Украина" внесли до переліку санкцій проти Росії.