ua en ru

Україна вже більше 450 днів не споживає російський газ, - Гройсман

Україна вже більше 450 днів не споживає російський газ, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Газ до України імпортується від західних партнерів

Україна вже більше 450 днів не споживає російський газ. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні у ході засідання Кабінету міністрів України, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Сьогодні більше 450 днів Україна не споживає жодної краплини російського газу. Газ імпортується від західних партнерів", - зазначив він.

Зокрема, Гройсман зазначив, що залежність України від Російської Федерації, російських газу та вугілля і в багатьох інших сферах була завжди надвисокою і до 2014 року ця залежність лише збільшувалася.

Він додав, що з 2014 року Україна здійснила низку заходів щодо досягнення енергетичної незалежності. Зокрема, завдячуючи міжнародним партнерам, у тому числі США, у 2014 році був утворений штаб, який працював над тим, "щоб змінити ситуацію у країні і зробити Україну по-справжньому енергетично незалежною".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що юридичних підстав припинити реверс російського газу з Європи в Україну немає.