ua en ru

Україна 31 жовтня представить проект резолюції щодо прав людини у Криму,  - Клімкін 

Україна 31 жовтня представить проект резолюції щодо прав людини у Криму,  - Клімкін  Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Резолюція має засудити дії Росії щодо недопуску міжнародних організацій до Криму

Україна завтра, 31 жовтня 2017 року, представить проект резолюції Ради безпеки ООН щодо стану з правами людини на території окупованого Криму. Про це сьогодні під час брифінгу заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра ми вийдемо з новим дуже сильним і жорстким проектом резолюції щодо стану з правами людини на території окупованого Криму. Ця резолюція має засудити дії Росії щодо недопуску міжнародних організацій і гуманітарних організацій до окупованого Криму", - заявив Клімкін.

Голова МЗС зазначив, що також резолюція має однозначно закликати Росію виконувати рішення Міжнародного суду ООН.

Нагадаємо, раніше Клімкін заявляв, що Україна запропонує Раді безпеки ООН розглянути резолюцію щодо Росії з приводу недопуску міжнародних гуманітарних місій на територію окупованого Криму. Він також зазначив, що мова йде не тільки про сам факт окупації Криму, але і про численні порушення прав людини, зокрема кримських татар, етнічних росіян і українців на території півострова.