ua en ru

Україна в 2016 році витратила на охорону навколишнього середовища понад 32 млрд гривень

Україна в 2016 році витратила на охорону навколишнього середовища понад 32 млрд гривень Фото: основним джерелом фінансування стали кошти підприємств і організацій

У порівнянні з 2015 року фінансування зросло в 1,3 рази

Протягом 2016 року на охорону навколишнього природного середовища України (крім тимчасово окупованій території АР Крим, м. Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції) підприємствами, організаціями та установами було витрачено 32,5 млрд гривень (без ПДВ). Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

При цьому в 2015 році на охорону навколишнього середовища було витрачено 24,5 млрд грн.

За даними Держстату, із загальної кількості витрат на охорону природного середовища 59% складають поточні витрати та 41% - капітальні інвестиції.

У загальному обсязі капітальних інвестицій на охорону навколишнього середовища інвестиції в інтегровані технології становлять 59%, в очищення - 40% та інші інвестиції - 1%.

Основним джерелом фінансування витрат на охорону довкілля, як і в попередні роки, були власні кошти підприємств і організацій - 68%, за рахунок державного та місцевих бюджетів було профінансовано 6% витрат, а решта коштів надійшла з інших джерел фінансування.

Нагадаємо, в 2016 році Україна збільшила викиди забруднюючих речовин на 7,7%.