ua en ru

В "Украерорусі" прогнозують значне зростання кількості авіарейсів під час фіналу Ліги Чемпіонів

В "Украерорусі" прогнозують значне зростання кількості авіарейсів під час фіналу Ліги Чемпіонів Фото: аеропорт (УНІАН)

Інтенсивність руху в аеропортах Києва буде більше, ніж під час Євро-2012

Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України ("Украерорух") прогнозує значне зростання кількості авіарейсів під час фіналу Ліги Чемпіонів. Про це повідомляє прес-служба "Украероруху".

"За попередніми оцінками експертів під час фіналу Ліги Чемпіонів інтенсивність руху в аеропортах м. Києва буде в декілька раз більше ніж під час проведення Євро-2012. Крім того, особливістю планування використання повітряного руху України є значне збільшення трафіку протягом двох днів - 25-26 травня 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в день проведення фіналу аеронавігаційне обслуговування диспетчерами "Украероруху" тільки в аеропортах "Бориспіль" і "Київ" (Жуляни) буде надано понад 450 рейсовим літакам і понад 70 чартерам.

"Зараз дуже важко спрогнозувати, якими маршрутами буде збільшено інтенсивність руху. Це стане ясно лише після проведення півфіналів та визначення команд, які вийдуть у фінал Ліги чемпіонів. З метою ефективної координації роботи "Украерорух" планує відправити в Євроконтроль спеціалістів підприємства з питань планування та організації потоків повітряного руху" - заявив директор "Украероруху" Дмитро Бабейчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виконавчий комітет Союзу європейських футбольних асоціацій затвердив зміну часу початку матчів Ліги чемпіонів з сезону 2018/19.

З наступного сезону два матчі ігрового дня будуть починатися о 19:00 за центральноєвропейським часом (СЕТ) (тобто в 20:00 за київським часом), а решта шість зустрічей - о 21:00 (CET) (22:00).